Fietstocht 10 juni 2017

VERSLAG VAN DE FIETSTOCHT OP 10 JUNI 2017

 

Op 10 juni j.l. stond de RAS/BPA-fietstocht weer op het programma.
Deze keer was het aantal deelnemers wat groter dan tot nu toe.
Het aantal fiets(t)ers bedroeg 13 (12 RAS/BPA-leden en 1 niet lid zijnde een familielid van een van de deelnemers).
Vanaf Blerick ging de tocht met 9 fiets(t)ers over de “Greenport Bike-way” naar station Horst-Sevenum, alwaar een viertal trouwe deelnemers zich bij het gezelschap voegden.
Vandaar uit ging de tocht (binnendoor) via Hegelsom naar Horst om bij “Elisabeth’s Grandcafé” een kopje koffie/cappuccino met gebak te nuttigen. Dat ging er al goed in.
De tocht voerde hoofdzakelijk verder via een landelijke route (langs weilanden/landbouwgronden en wat bosgebied) naar Venray. In Venray werd het St. Odapark bezocht.
Na een wandeling door het park waarbij kunstwerken werden bekeken, werd het aldaar gelegen theehuis bezocht. De kunstwerken riepen soms vraagtekens op. Wat moet het voorstellen? Wat bedoelt men er mee uit te drukken? De bij de kunstwerken geplaatste bordjes helpen je een beetje op weg. Maar ja, zo is dat veelal met kunst. Je ziet er wat in of je ziet er niets in!
Het was jammer dat de tijdelijke expositie in de kelder van het theehuis al voorbij was.
Daarna ging de tocht verder door de bossen van het natuur-/recreatiegebied “Vlakwater” naar het daar gelegen “Pannenkoekenhuis De Perdstal”.
De “Perdstal” is een mooi in de bossen gelegen eetgelegenheid, gevestigd in een oude paardenstal/manege met een groot terras.  Na de dorst gelest en de inwendig mens gesterkt te hebben, werd de terugtocht aanvaard.
Vanwege de tijd en het aantal kilometers werd in principe de kortste terugweg genomen via Castenray (korte stop om de benen te strekken) naar Horst.
Vanaf Horst ging het over de Witveldweg, via het buurtschap Lovendaal naar Café-Restaurant “In de witte Dame” in Grubbenvorst.
Na een laatste biertje, cola of ander soort drankje ging het huiswaarts (naar Sevenum of Blerick).

De totale lengte (ongeveer 62 kilometer) van de tocht was deze keer wat meer dan anders, maar als “doorgewinterde” (herstel, in dit geval “doorgezomerde”)  fiets(t)ers, hebben we het toch op onze “sloffen” (herstel, in dit geval “fietsen”, al dan niet met hulpje) kunnen volbrengen.

Dankzij het prima weer (zonnetje / af en toe een wolkje / temperatuurtje van 23 graden) en de goed gemutste/gezellige deelnemers, kunnen we weer terugkijken op een geslaagde tocht.

Ik haop det geej d’n fietstoch leuk heb gevónde en det geej de volgende kier weer van de partie ziejt.

Groetjes en tot dan.

Hald óg

Jan Simons

Klik HIER voor enkele foto’s

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*